ALAIN CARDON

International Coach Federation

Alain Cardon MCC ("Master Certified Coach" în cadrul International Coach Federation).

B.A. în Ştiinţe Sociale şi etnologie, Macalester College, Minnesota, SUA. Psihologia educaţiei, Universitatea Minnesota, SUA. Alain Cardon a fost cadru didactic al Institutului Francez de Analiză Tranzacţională (I.F.A.T), este “expert” al Asociaţiei pentru Progresul Managementului (APM), a publicat la Editions d’Organisation şi este consultant şi coach începând din 1976. Alain Cardon este în prezent coordonatorul reţelei de coaching Métasystème.

International Coach Federation

COACH

Coach de conducător.  Specialist în coaching-ul de echipă şi coach în îndrumarea organizaţiilor internaţionale, multiculturale şi aflate în tranziţie.

În cadrul I.C.F. şi al S.F Coach (Société Française de Coaching) din Franţa, Alain Cardon participă la numeroase conferinţe şi activităţi benevole (este membru în comisiile de examen, organizează conferinţe internaţionale, este membru în juriul comitetului de etică etc.)

Recepţie cu ocazia lansării ultimei cărţi

CONSULTANT

Între 1976 şi 2000, în cadrul TRANSFORMATION CONSULTANTS, Alain Cardon activează în calitate de formator şi, ulterior, de consultant în comunicare şi în management, folosind metoda Analizei tranzacţionale ca instrument privilegiat şi elaborând în acelaşi timp o abordare pedagogică originală şi performantă (village, cubes, outdoors etc)

Încă din 1985, în cadrul Transformation Consultants şi apoi al Métasystème, Alain Cardon se specializează în aplicaţiile Abordării sistemice (Approche Système) în Team Building, în coeziunea de echipă, în coaching-ul de echipă şi în Dezvoltarea strategică a organizaţiilor. Intervenind îndeosebi în întreprinderile internaţionale şi în echipe multiculturale, Alain Cardon practică meseria de coach în mai multe limbi (asistat sau nu de un interpret), pe întregul mapamond.

Activitatea obişnuită a lui Alain Cardon constă în îndrumarea câtorva întreprinderi în profunzime, pe o durată medie cuprinsă între doi şi patru ani, cu ajutorul altor coach-i recunoscuţi de International Coach Federation sau de Societatea Franceză de Coaching.

FORMATOR DE COACH-I ŞI CONSULTANT

Din 1980, Alain Cardon activează ca formator de formatori şi, ulterior, ca formator de consultanţi şi formator de coach-i, mai întâi la Transformation Consultants, în cadrul Transformation Ecole (devenită azi Mozaik International) şi, în prezent, în cadrul programului METACOACH iniţiat de Métasystème.

De asemenea, Alain Cardon iniţiază în arta coaching-ului coach-i debutanţi şi confirmaţi la Transformance şi la Coach-Up, două institute de formare în domeniul coaching-ului, cu sediul la Paris. În cadrul acestor două organisme, Alain Cardon participă ca “profesor invitat” la cursuri de coaching individual şi de coaching de echipă.

Alain Cardon propune câteva opţiuni de formare şi de supraveghere pentru coach-ii confirmaţi. Acestea sunt organizate la Paris, la Marsilia şi la Lyon şi vă sunt prezentate pe acest site la rubricile Ateliere Metacoach şi Supraveghere Metacoach.

Publicaţiile noastre

AUTOR

Alain Cardon este autorul şi coautorul a peste zece lucrări despre Analiza tranzacţională, Abordarea sistemică, formare şi pedagogie, comunicare şi management, meseria de coach individual, de echipă şi de organizaţie, toate apărute la Editions d’Organisation (Paris). Alain Cardon a publicat, de asemenea, o serie de articole, în cotidiane ca LES ECHOS sau în periodice din Franţa, SUA, Italia şi România. (lista lucrărilor şi articolelor publicate este disponibilă la rubrica « Publicaţii » de mai jos)

CONFERENŢIAR

Din 1983, Alain Cardon este conferenţiar în domeniul coaching-ului şi al managementului , în cadrul A.P.M., al Asociaţiei Europene de Analiză Tranzacţională şi al International Coach Federation de la Sitgès (Spania), al Societăţii Franceze de Coaching din Paris şi din Lyon, sau pe lângă World Trade Center (Bucureşti), precum şi “intra”, în cadrul a numeroase întreprinderi.

Pentru a descoperi câteva din temele principale ale unor conferinţe animate de Alain Cardon în ultimii ani, consultaţi rubrica “CONFERINŢE”.

Acasă

… şi câteva date cu caracter personal

Alain Cardon

Născut în Algeria, în 1949. În 1952, se mută cu familia în Egipt, unde îşi va petrece copilăria şi adolescenţa până în 1967. Vorbeşte araba egipteană. Studiază în Statele Unite până în 1973. Vorbeşte engleză americană (din Middle West). Din 1973 şi până în prezent este rezident în Franţa.

Căsătorit (cu o româncă), are doi fii.

Alain Cardon îşi are reşedinţa la Carry le Rouet (13620).

Activitatea sa de coach şi de consultant se desfăşoară pe plan internaţional, cel mai adesea în limba engleză (UE, Orientul Mijlociu, America de Nord, Africa şi Asia). În aceste zone, Alain Cardon pilotează acţiuni strategice de coaching, adeseori preluate de parteneri (coach-i şi consultanţi) locali sau din interiorul întreprinderilor cliente.

Pentru a ne contacta