METASYSTEME

Acasă

Originea întreprinderii Métasystème datează dintr-o perioadă anterioară erei coaching-ului individual şi de echipă şi coincide cu înfiinţarea în 1976, la Paris, a societăţii Transformation S.A.R.L. Această firmă de consultanţă şi de formare îşi propunea să adapteze şi să difuzeze principiile şi tehnicile Analizei tranzacţionale în formarea în domeniile comunicării, managementului, vânzărilor, precum şi în aplicarea ei în marketing.

Precursoare, în primii ani, al coaching-ului de echipă şi de organizaţie, Transformation îşi dezvoltă un stil propriu, însoţit de o pedagogie pe cât de originală, pe atât de performantă. În anii ’80, echipa, căreia i se adaugă noi membri, se axează treptat pe Abordarea Sistemică (Approche Système) şi pe aplicaţiile acesteia asupra Coeziunii de echipă şi în Team Building, apoi pe o abordare care va deveni coaching-ul de echipă cu o dezvoltare importantă a pedagogiei “outdoor” , purtând marca EXTRA MUROS.
În 1992 ia fiinţă Métasystème S.A., menită să servească drept holding pentru mai multe societăţi printre care Transformation (devenită S.A.) şi Métasystème Inc. (din statul New York), axate pe consiliere, şi Transformation Ecole, axată pe formarea de consultanţi şi de coach-i. Această evoluţie reflectă activitatea şi notorietatea firmei Métasystème care se internaţionalizează tot mai mult şi se concentrează tot mai mult pe coaching-ul individual şi de echipă (cu mai bine din jumătate din cifra ei de afaceri în străinătate).
Alain Cardon
În 1997 are loc o transformare strategică majoră: Métasystème înglobează Transformation. Transformation Ecole devine o societate independentă sub numele de Mozaik International, aşa cum se întâmplă şi cu Metasystem Inc. din SUA. Treptat, salariaţii firmei Transformation se desprind de întreprinderea în care lucrează, încep să lucreze pe cont propriu şi în reţea, continuând să practice arta coaching-ului.

În 2000, Métasystème se axează pe coaching-ul individual şi de echipă şi îşi mută sediul la Carry le Rouet, nu departe de Marsilia, la adresa ei actuală.

In 2007, Metasysteme Coaching SRL was created as an independent company (not a branch of Métasystème France) to develop the coaching market in Romania,  both by

  • training and supervising coaches to prepare them for international accreditation, and by
  • informing, training and coaching clients to develop local awareness of the coaching profession.
Metasysteme Coaching is based in Bucharest, Romania.  Its mission is to actively support the development of a highly competent and independent coach community for Romania and Eastern Europe
Pentru a ne contacta